De bästa redskapen för träning i hemmet

Det kan kännas omöjligt att få till ett ordentligt träningspass i hemmet, men sanningen är att det aldrig har varit smidigare och mer tillgängligt – och det behöver heller inte vara speciellt dyrt. I detta inlägg tipsar vi om allt från mindre redskap att förvara i byrålådan – till avancerade maskiner.

Att gå till gymmet kan också kännas som en större utmaning än själva träningen, speciellt om man känner sig osäker över sin kropp eller om tiden helt enkelt inte räcker till. I rådande situation med Covid-19 kan det dessutom vara det säkrare alternativet.

Träningsremmar / TRX

Ett träningsband är ett klassiskt redskap och kanske det första som dyker upp i tankarna när man pratar om träning i hemmet. Kanske har du redan ett band som ligger och skräpar i garderoben eller i garaget? Det är mycket uppskattat eftersom en enkel förvaring kombineras med en hel del olika övningar och möjligheter – du kan faktiskt använda dina träningsremmar för alla stora muskelgrupper.

Du använder din egen kroppsvikt och fäster remmarna vid en dörr, under soffan eller varför inte runt ett träd utomhus, om du samtidigt vill få lite frisk luft!

Exempel på övningar du kan utföra:

 • Bicepscurl
 • Tricepscurl
 • Squat jumps
 • Hamstring lyft

Halsosam.se har ett favoritrep för hemmaträning! Du hittar det hos Sporttema för 699:- (899) och får dessutom fri frakt! (Länk)

ANNONS


Hantlar

Precis som ett träningsband är hantlar perfekta att använda i hemmet eftersom de har en multifunktionell användning. Du kan utföra många övningar med två hantlar och blir därför Halsosams andra ”need to have” redskap för ett hemmagym.

Du kan välja ett set av hantlar som har flexibla vikter, och kan effektivt addera tyngt ju starkare du blir – eller ett par riktigt effektiva och smidiga hantlar med endast en vikt som du enkelt kan förvara under soffan, eller i garderoben.

Här är några riktigt bra övningar du kan göra med endast en eller två hantlar – som aktiverar alla stora muskelgrupper!

 • Squat med Axelpress
 • Utfall med bicepscurl
 • Raka marklyft
 • Biceps curls
 • triceps curls
 • push-up row

Bästa utbud och pris på hantlar kan du hitta på bland annat Sporttema (länk) Träningspartner (länk) och Bodystore (länk)

ANNONS

Yoga och meditation – träning för ditt psyke

Kanske sitter du, precis som oss, i hemmet och jobbar under vardagarna. Inte heller får man ta vara på semestern ordentligt och resa till sitt favoritresmål. Det är viktigare i dessa tider, mer än aldrig förr, att tänka på det psykiska välmåendet.

Vi tipsar därför dig om att köpa en yogamatta eftersom mattan blir en symbol för avslappning, där du faktiskt tar dig tiden att endast rå om dig själv och därmed stänga ute jobbet och andra tankar en stund.

Visste du att Yoga har en fantastisk positiv inverkan i livet? Här kommer några riktigt härliga och positiva effekter av att ta några minuter för självkärleken du förtjänar.

 • Mer tålamod (Längre stubin)
 • Dina hormoner kommer i balans
 • Det förbättrar prestation och koncentration
 • Ökat självförtroende

Vi har hittat den snyggaste yogamattan som dessutom har riktigt bra grepp. Du kan köpa mattan från Yogiraj hos MEDS apotek – och få den levererad samma dag.

Mattan kostar 509:- (599) och kan köpas hos MEDS via denna länk.

ANNONS


Motionscykel

En motionscykel är superhärligt att ha i sitt egna hem! Kanske sätter du den mot bästa utsikten, på balkongen – eller varför inte framför din favoritserie på Netflix? Du kommer knappt märka av att du tränar!

Motionscyklarna man kan ha i hemmet är dessutom snyggare och mer tystgående än någonsin förut. Vi tipsar om 3 motionscyklar med lågt pris – men som inte tummar på kvalitén.

Dagens cyklar är alla tillverkade av bästa möjliga material, lätta att flytta undan samt ser dessutom riktigt snygga ut.

Nedan listar vi några favoriter.

AL1 i silver

Denna lätta och snygga motionscykel från Christopeit Sport kostar 3499:– (3799) och har full pott i kundomdömen.

Du hittar mer information och kan klicka hem cykeln med fri frakt här! (länk)

AL2 i svart. Bäst-i-test

Detta är en storebror till AL1 – fullt utrustad med 17 olika träningsprogram, kommer med en stor touch bar och är dessutom riktigt snygg. Det är nog därför motionscykeln vunnit bäst-i-test!

AL2 kostar 3999:– (4499) och du hittar mer information och kan klicka hem cykeln med kostnadsfri frakt här! (länk)

Schwinn Airdyne AD8 – Motionscykelns Rolls Royce

Om du haft motionscykel tidigare, är proffscyklist, eller känner att en uppgradering är på plats så är Schwinn Airdyne verkligen någonting för dig. Den har stöd för pulsband, stor och lättanvändlig LCD-skärm och har ett oändligt motstånd, eftersom det är luft som utgör motståndet. Utmärkt för hemmet likväl kontoret!

Motionscykelns Rolls Royce går loss på 18 999:- (19 999) och går att köpa med fri frakt från Sporttema.
(länk)

Multimaskiner för hela kroppen

Om du bor i villa eller har riktigt bra förvaringsutrymme kan en multimaskin vara det rätta valet – och kan ge över 100 olika övningar i en enda maskin. Det bästa av allt? Det är inte så dyrt som det låter.

Förvandla ditt hem till ett professionellt gym med endast en maskin gjort i en robust metallram.

Multigym N10

Multigym N10 ger dig möjlighet att göra upp till 100 olika övningar med en riktigt hög maxvikt på nästan 70 kilo.

Har du nöjet att få plats med detta multigym hemma är det ett självklart val för just dig. Måtten är: längd 125 cm x bredd 107 cm x höjd 202 cm.

Köp Multigymmet från Sporttema med fri frakt – för endast 3995:- (länk)

ANNONS


Lycka till!

Vi på halsosam hoppas att följande tips ger dig inspiration att ta träningen i hemmet till nästa nivå – nu när det behövs mer än någonsin.