De bästa redskapen för träning i hemmet

Det kan kännas omöjligt att få till ett ordentligt träningspass i hemmet, men sanningen är att det aldrig har varit smidigare och mer tillgängligt – och det behöver heller inte vara speciellt dyrt. I detta inlägg tipsar vi om allt från mindre redskap att förvara i byrålådan – till avancerade maskiner.

Att gå till gymmet kan också kännas som en större utmaning än att faktiskt röra på sig, speciellt om man känner sig osäker över sin kropp eller om tiden helt enkelt inte räcker till. I rådande situation med Covid-19 kan det dessutom vara det säkrare alternativet.

Läs också: Tips, råd och övningar för nybörjare på gymmet

Träningsremmar / TRX

En träningsrem är ett klassiskt redskap och kanske det första som dyker upp i tankarna när man pratar om träning i hemmet. Kanske har du redan ett band som ligger och skräpar i garderoben eller i garaget? Det är mycket uppskattat eftersom en enkel förvaring kombineras med en hel del olika övningar och möjligheter – du kan faktiskt använda dina träningsremmar för alla stora muskelgrupper.

Du använder din egen kroppsvikt och fäster remmarna vid en dörr, under soffan eller varför inte runt ett träd – om du har en trädgård! Då får du frisk luft på köpet.

Exempel på övningar du kan utföra:

 • Bicepscurl
 • Tricepscurl
 • Squat jumps
 • Hamstring lyft

Hos Sporttema kan du köpa ett riktigt kvalitativt TRX-band, som dessutom är på rea.

Suspension / Multitrainer TRX från Sporttema kostar 699:- på Rea (899)

Hantlar

Precis som ett träningsband är hantlar perfekta att använda i hemmet eftersom de har en multifunktionell användning. Du kan utföra många övningar med två hantlar och blir därför Halsosams andra ”need to have” redskap för ett hemmagym.

Du kan välja ett set av hantlar som har flexibla vikter, och kan effektivt addera tyngt ju starkare du blir – eller ett par riktigt effektiva och smidiga hantlar med endast en vikt som du enkelt kan förvara under soffan, eller i garderoben.

Här är några riktigt bra övningar du kan göra med endast en eller två hantlar – som aktiverar alla stora muskelgrupper!

 • Squat med Axelpress
 • Utfall med bicepscurl
 • Raka marklyft
 • Biceps curls
 • triceps curls
 • push-up row

Hantlar från Neoprene Dumbbells är snygga och sköna. Välj mellan 1-5kg. Ett perfekt val för dig som nybörjare.
Neoprene Dumbbells set kostar 199:- (Länk till produkt)

Hantlar från Iron Gym är anpassningsbara från 2.5, 5 och 7.5 kg. Upp till totalt 15kg!
Iron Gym adjustable set kostar 699:- (länk till produkt)

Yoga och meditation – träning för ditt psyke

Det är viktigare än någonsin att tänka på det psykiska välmåendet – speciellt om du jobbat hemifrån en längre tid på grund av Covid-19. Vi tipsar därför dig om att köpa en Yogamatta. Detta eftersom mattan blir en symbol för avslappning, där du faktiskt tar dig tiden att endast rå om dig själv och därmed stänga ute jobbet, familj och andra tankar en stund.

Visste du att Yoga har en fantastisk positiv inverkan i livet? Här kommer några riktigt härliga och positiva effekter av att ta några minuter för självkärleken du förtjänar.

 • Ökat tålamod
 • Dina hormoner kommer i balans
 • Det förbättrar prestation och koncentration
 • Ökat självförtroende

Yogamattan kommer från märket Yogiraj och har maximalt grepp.
Mattan kostar 509:- på rea (599) (länk till produkten)

Motionscykel

En motionscykel är superhärligt att ha i sitt egna hem! Kanske sätter du den mot bästa utsikten, på balkongen – eller varför inte framför din favoritserie på Netflix? Du kommer knappt märka av att du tränar!

Motionscyklarna man kan ha i hemmet är dessutom snyggare och mer tystgående än någonsin förut. Vi tipsar om 3 motionscyklar med lågt pris – men som inte tummar på kvalitén.

Dagens cyklar är alla tillverkade av bästa möjliga material, lätta att flytta undan, och ser dessutom riktigt snygga ut.

AL2 i svart. Bäst-i-test

Fullt utrustad med 17 olika träningsprogram, kommer med en stor touch bar och är dessutom riktigt snygg. Det är nog därför motionscykeln vunnit bäst-i-test!

AL2 kostar 3999:– på rea, och kan köpas här (länk)

Lycka till!

Vi på halsosam hoppas att följande tips ger dig inspiration att ta träningen i hemmet till nästa nivå – nu när det behövs mer än någonsin.